appartementen boven op de Zeeuwse klei

BOUWBURO rood-hart heeft de opdracht gekregen om een bestaande berging op het adres Paviljoenweg 2 te Oostburg te verbouwen in 5 appartementen. De eenhoorn is het symbool van de West-Zeeuws-Vlaamse stad Oostburg. Hij staat symbool voor de kracht en moed van de bevolking. Door de eeuwen heen hebben oorlogen en overstromingen veel schade aangericht. Telkens werd de stad weer opgebouwd. Oostburg werd in 941 voor het eerst vermeld en kreeg in 1237 stadsrechten. In de eeuwen daarna volgden opstanden, plunderingen en overstromingen. In 1583 werd Oostburg opzettelijk onder water gezet, tijdens de Tachtigjarige Oorlog. In 1604 werd Oostburg een vestingstad. De Linie van Oostburg werd opgericht, waarvan nu nog sporen in het landschap zijn terug te vinden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 werd Oostburg voor een groot deel verwoest door de geallieerden. Oostburg ligt in de kleipolders van West-Zeeuws-Vlaanderen. Rondom Oostburg ligt een afwisselend polderlandschap met kreken, zoals het vogelrijke Grote Gat. Vroeger maakte het deel uit van de Linie van Oostburg en je vind er ook nog resten van forten. De omgeving van Oostburg leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten, waarbij je je altijd kunt oriƫnteren op de watertoren.
BOUWBURO rood-hart is gevraagd om het ontwerp, complete uitwerking en constructieve berekeningen uit te voeren. Een totaal paket van niets tot iets waarbij naar mogelijkheden is gekeken en totaal niet in beperkingen. De foto's en tekeningen geven een impressie van de huidige situatie en de bouwkundige tekeningen van de toekomstige situatie.