een parel tussen de Bosjes van Verweij in Schoorl

BOUWBURO rood-hart heeft de opdracht gekregen voor het geheel verzorgen van alle benodigde werkzaamheden voor het verbouwen van de bestaande boswoning in de Bosjes van Verweij op het adres Dokter Heringalaan 17 te Schoorl.

De Bosjes van Verweij is een sfeer­vol, gemengd bos met veel varens, stinsenplan­ten en een flinke rei­gers­kolonie op de toppen van de oude dennen. In het vroege voorjaar zeker een bezoek waard om de rauwe kreten van de reigers te horen en het aan- en afvlie­gen van de vogels gade te slaan.

De Bosjes van Verweij is een schenking van particulieren. Het ene bosje werd aan Landschap Noord-Holland nagelaten toen de eigenaresse overleed. Het andere viel het Landschap toe na het overlijden van de echtgenoot.

Het is een klein maar rustig wandelbosje. In het voorjaar kunt u er genieten van de stinsenplanten. Dit zijn vooral bolgewassen die hier ooit zijn geplant en zijn verwilderd. Ook broeden er blauwe reigers in de dennen. Schrik dus niet als u een rauwe kreet uit de boomtoppen hoort

BOUWBURO rood-hart is gevraagd om het ontwerp, de complete uitwerking en bouwbegeleiding uit te voeren en te verzorgen. Een totaal paket van niets tot iets waarbij naar mogelijkheden is gekeken en totaal niet in beperkingen. De foto's geven een impressie van de huidige situatie en de bouwkundige tekeningen met artisimpressie van de toekomstige situatie.