een nieuwe entree voor De Rijp waar eens het reisbureau zat gelegen

BOUWBURO rood-hart heeft de opdracht gekregen voor het geheel verzorgen van alle benodigde werkzaamheden, om 2 nieuwe woonhuizen te ontwerpen aan het Zuideinde in De Rijp. De nieuwbouw woning is passend is in zijn omgeving en aansluit op het monumentale oude centrum van De Rijp.

De Rijp begin jaren 1970. Dit huis, Zuideinde 5, staat net buiten het Beschermd Dorpsgezicht. Het wordt ook niet beschreven in het boekje Gebouwd in De Rijp (1991). Wel is het complex, bestaande uit woonhuis, kantoor, reisbureau Hooyberg [Hooijberg] en garage, goed te zien op de plattegrond in dat boekje. Het reisbureau maakt reclame voor onder meer Oostenrijk en de Canarische eilanden.

De nieuwe woningen worden gerealiseerd met alle energiezuinige en duurzame materialen voor een modern woonhuis.
BOUWBURO rood-hart is gevraagd om het ontwerp, de complete uitwerking, de constructieve berekeningen en de geotechnische met BENG berekeningen uit te voeren. Een totaal paket van niets tot iets waarbij naar mogelijkheden is gekeken en totaal niet in beperkingen. De foto's en tekeningen geven een impressie van de huidige situatie en de bouwkundige tekeningen van de toekomstige situatie.