fantastisch wonen tegen de duinen aan in Egmond

BOUWBURO rood-hart heeft de opdracht gekregen voor het geheel verzorgen van alle benodigde werkzaamheden voor een nieuwbouw woonhuis tegen de duinen aan in Egmond aan de Hoef. De nieuwbouw woning is passend is in zijn omgeving en aansluit op de duinen.

De Sint Adelbertusweg doorsnijdt het huidige dorp Egmond-Binnen van west naar oost. Het meest westelijke uiteinde van de weg ligt in de binnenduinrand bij de Adelbertusakker; tegenwoordig een verstilde plek met oude bomen en bloemen, een klokkenstoel en de opgemetselde contouren van een verdwenen kapel.  Dit is de plek waar in 740 Sint Adalbert begraven zou zijn. Op zijn graf werd een kapel opgericht, die een kleine tweehonderd jaar later door graaf Dirk I van Holland weer werd afgebro­ken. Hij liet het ge­beente van Sint Adalbert opgraven en over­brengen naar het andere uiteinde van de Sint Adelbertusweg: het kloos­ter in Hallem (het huidige Egmond-Binnen). Daar bouwde hij een kleine kapel voor Adalberts gebeente, die uitgroeide tot de huidige abdij.

De nieuwe woning wordt gerealiseerd met alle energiezuinige en duurzame materialen voor een modern woonhuis.
BOUWBURO rood-hart is gevraagd om het ontwerp, de complete uitwerking, de constructieve berekeningen en de geotechnische met BENG berekeningen uit te voeren. Een totaal paket van niets tot iets waarbij naar mogelijkheden is gekeken en totaal niet in beperkingen. De foto's en tekeningen geven een impressie van de huidige situatie en de bouwkundige tekeningen van de toekomstige situatie.