daar waar een rijkere tuitgevel terugkomt in de Kerkstraat

BOUWBURO rood-hart heeft de opdracht gekregen voor het geheel verzorgen van alle benodigde werkzaamheden, om een nieuwbouw woonhuis te ontwerpen en uit te werken op het adres Kerkstraat 21 te De Rijp. 

Op het adres Kerkstraat 21 is in 1956 een eenvoudige bakstenen woning met tuitgevel opgericht door aannemer Herman Oudejans. Ook hier een eenvoudige uitvoering van de tuit, dus geen zink of hardsteen maar dakpannen in de specie ter afdekking van de dakrand. Men koos ervoor om met de voorgevel een paar meter achter de rooilijn te blijven. De woning is niet al te ruim bemeten, wat voor een gezin met zeven dat er altijd gewoond heeft, wel eens passen en meten moet zijn geweest. Binnen - zoals vroeger gebruikelijk was - nog voorzien van de originele schuifdeuren met glas-in-loodruitjes.

Het nieuwe ontwerp zal gerealiseerd worden op de huidige locatie van het bestaande woonhuis waarbij gekeken is om binnen het vingirende bestemmingsplan, het maximaal mogelijke aan bebouwing te mogen toepassen om een ruime woning te kunnen realiseren. Een woning met alle energiezuinige en duurzame materialen voor een modern woonhuis. Bij het ontwerp is met respect rekening gehouden met de oorspronkelijke eenvoudige vormgeving van het bestaande woonhuis maar dan wel met een rijkere uitvoering van de tuit en overige afdekkers met hardsteen.
BOUWBURO rood-hart is gevraagd om het ontwerp, complete uitwerking, constructieve berekeningen en BENG berekeningen uit te voeren. Een totaal paket van niets tot iets waarbij naar mogelijkheden is gekeken en totaal niet in beperkingen. De foto's en tekeningen geven een impressie van de huidige situatie en de bouwkundige tekeningen van de gewenste toekomstige situatie.