bouw informatie modellering

Bouw Informatie Modellering
BIM is een geïntegreerd proces waarin alle projectpartners samenwerken binnen een digitale omgeving, waarin alle kenmerken van een project komen te hangen, waaronder het 3D ontwerpmodel, diverse aspectmodellen, planningen en kosten.

BIM maakt bouwen virtueel. Met uw tekeningen en informatie in BIM bespaart u niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten. BIM, oftewel Building Information Modeling, is een methode waarbij alle benodigde informatie van alle partners in het bouwproject overzichtelijk op 1 plek staan. Daarnaast maakt u met BIM een digitaal prototype van uw bouwproject; vóórdat u daadwerkelijk van start gaat met bouwen.

Staat er een foutje in de bouwtekening? In BIM past u het eenvoudig aan en alle partners beschikken direct over de juiste versie van uw bouwplannen. Geen verloren tijd, geen extra kosten voor het herstellen van uw fouten en distribueren van de aangepaste tekeningen. BIM maakt bouwen niet alleen virtueel, ook overzichtelijk, efficiënter en goedkoper!
Moet er een wijzigingen worden doorgevoerd? Met de BIM werkmethode analyseert u eenvoudig de gevolgen van deze wijziging voor de daaraan gerelateerde onderdelen in het proces. BIM maakt hiermee risico’s en effecten direct inzichtelijk.